Exposició de Rosario Gallifa Antologia

Rosario Gallifa es troba en aquesta tradició, Art T’extil, diícil de definir i, paradoxalment, tan quotidià. Tècnica, mitjans d’expressió, recerca, diferents materials, i adaptacio a situacions i requeriments, idees i harmonia, han marcat la trahectòria d’aquesta artista.

Sempre ha treballat l’alt lliç, i ben aviat es manifesta com a gran teixidora, polida, equilibrada i constant. Destaca per les diferents textures aconseguides amb la gran diversitat de punts que treballa i domina i per l’aús del doble ordit -una de les pioneneres en utilitzar aquest tècnica- el qual empra per donar volum o profunditat al tapís amb la superposició de plànols i buits en una mateixa peça. Descobreix l’expressivitat dels materials i el llenguatge del color.

Rosario parteix sempre d’una idea, d’un concepto o d’una emoció. Ho desenvolupa en dibuixos i projectes, de vegades maquetes, d’altres petits tapissos que li permeten escollir curosament els punts, el material y la perspectiva (el doble ordit). Teixeix sempre pla, fins i tot quan vol aconseguir la el volum gairebé escultòric, dissenyant la forma amb l’ordit i ritmes veticals i incorporant elements cilíndrics amb el doble ordit y el domini dels punts i la técnica.

Amb aquesta exposió volem redescobrir una artista del tapís que mai s’ha posicionat al nivell que les seves obres ens demostren. El nivell qualitatiu de les seves obres no s’ha reflectit en el reconeixement dins la historiografia del tapís contemporani català. Esperem que amb aquesta exposició es pugui saldar en part el deute que els divulgadors de l’art tenim vers creador com Rosario Gallifa.

Roser Casañe y Andreu Dengra Carayol.

Tuvo lugar el día internacional de la mujer del 2015 en el Museu del Tapiś Contemporani.

Exposició Rosario Gallifa Antologia   Exposició Rosario Gallifa AntologiaExposició Rosario Gallifa Antologia   Exposició Rosario Gallifa Antologia Exposició Rosario Gallifa Antologia   Exposició Rosario Gallifa Antologia

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *